Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

Ste se zastrupili s hrano?

Ste se zastrupili s hrano?

Znaki zastrupitve so lahko blagi ali ekstremno izraziti. Trajajo približno 24 do 36 ur, ki so običajno precej mučne. Zaščitite vaše črevesje pred temi strupi. Preverite, kako.

Vsi, ki pogosto jedo hrano v restavracijah, so se že kdaj srečali z zastrupitvijo. Simptomi se lahko pojavijo v treh do štirih urah po zaužitju hrane.

 

Najpogostejši so:

 • diareja,

 • bruhanje,

 • glavobol,

 • povišana telesna temperatura.

 

Lahko so blagi ali ekstremno izraziti. Trajajo približno 24 do 36 ur, ki so običajno precej mučne.

 • Najpogostejša bakterija, s katero se lahko okužimo z zaužitjem hrane, je Staphylococcus aureus. Uničimo jo s kuhanjem, pogosto pa jo najdemo v ročno-pripravljeni hrani (krompirjeva solata, sendvič), ki jo dalj časa pustimo stati na sobni temperaturi.

 • Pogoste so tudi zastrupitve s Salmonello.

 • Prisotnost listerije v mesu lahko povzroči odpoklic velikega števila mesnih izdelkov. Listerija povzroči simptome, podobne gripi in ima nenavadno lastnost, da v gostiteljevem telesu postane nalezljiva. Lahko je smrtonosna za otroke in ljudi z oslabelim imunskim sistemom.

 • Botulizem povzročajo bakterije, imenovane Clostridium botulinum. Nastanejo predvsem v slabo kuhani, domači konzervirani hrani. Zastrupitev z njimi je redka – odgovorna je le za enega izmed 400 primerov zastrupitve s hrano, vendar obstaja večja verjetnost, da povzroči smrt.

 

Obstajajo številne naravne rešitve, ki omilijo simptome zastrupitve, skrajšajo čas okrevanja in nimajo škodljivih stranskih učinkov.

 1. Ingver

Nekateri farmacevti priporočajo uporabo ingverja za zdravljenje slabosti in bruhanja. Za hitrejšo absorpcijo lahko damo košček ingverjeve korenine na jezik in pustimo, da telo absorbira njegove sokove. V trgovinah z zdravo prehrano je mogoče kupiti tudi ingverjeve tablete, ki so zelo učinkovite.

 1. Aktivno oglje

Aktivno oglje je sposobno nevtralizirati večino toksinov. Je naravno sredstvo, saj je narejeno iz kokosove lupine. Uporablja se pri zastrupitvah s hrano ali prevelikim odmerkom zdravil (uporabljajo ga tudi v nujni medicinski pomoči). Ne uporabljajte oglja za žar!

 1. Koloidno srebro

Kadar je zastrupitev s hrano povzročila bakterija, uporabite koloidno srebro, ki ubija bakterije. Nekateri ljudje uporabljajo koloidno srebro kot naravni in nestrupeni konzervans.

 1. Konoplja

Konoplja ima široko paleto uporabe v medicinske namene. Ena izmed njenih čudovitih lastnosti je sposobnost, da zatira slabost. Uporabna je predvsem takrat, kadar bolna oseba ne more požirati. Konoplja nima škodljivih stranskih učinkov, njena uporaba pa je varnejša od uporabe aspirina. Izboljšuje zmogljivost pljuč pri kadilcih in s tem krepi srce in pljuča.

 

Priporočljivo je, da imate doma vedno vsaj eno izmed zgoraj omenjenih naravnih sredstev, saj zastrupitev običajno ni načrtovana in se lahko zgodi kadarkoli. Zgodi se nenadoma in nam ne dopušča časa za nakupovanje zdravilnih sredstev.

 

Podobni članki

Kako se znebiti kandide?

Kako se znebiti kandide?

Imate nenehno željo po sladkem, bolečine v sklepih, ali težave s kožo? Morda imate kandido! Preverit.."

12 prednosti, ki jih ima aloe vera

12 prednosti, ki jih ima aloe vera

Aloe Vera vsebuje več kot 200 aktivnih sestavin, ki so neverjetno hranilne za naše telo in splošno z.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani