Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

5-dnevna razstrupljevalna dieta

5-dnevna razstrupljevalna dieta

Čarobne palice za izgubo telesne teže žal ni, pomagamo pa si lahko s 5-dnevno razstrupljevalno dieto. Oglejte si jedilnik...

5-dnevna razstrupljevalna dieta


Kadar so pred nami pomembni dogodki ali dopust, se hitro stehtamo in poskušamo ugotoviti, ali se nam bo uspelo stisniti v najlepšo obleko, ki jo premore naša omara, oziroma v lanske kopalke. Čarobne palice za izgubo telesne teže žal ni, pomagamo pa si lahko s 5-dnevno razstrupljevalno dieto.


1.dan:
Prvi dan diete v telo vnašamo samo tekočino. Morda se nam to sprva zdi misija nemogoče, vendar bomo zaradi pozitivnih rezultatov hitro postali motivirani za nadaljevanje in vztrajanje pri dieti. V zgodnjih jutranjih urah si privoščimo zeleni čaj ali toplo vodo z limoninim sokom, kar nam bo pomagalo ohraniti raven energije. Tekom dneva si lahko privoščimo pinjenec ali pa si pripravimo sok iz korenja in rdeče pese. V poštev pride tudi kokosova voda, za večerjo pa zaužijemo krožnik bistre juhe.


2.dan:
Drugi dan je glavno živilo na našem seznamu kvinoja. Je hranljivo živilo, zelo bogato z beljakovinami in fitonutrienti, kot je kvercetin. Je popolna beljakovina, ki vsebuje vseh 9 esencialnih aminokislin, poleg tega pa vsebuje skoraj 2× toliko vlaknin kot večina drugih zrn in ogromno železa. Privoščimo si jo lahko na kateri koli način (preverite različne recepte). Čez dan si lahko privoščimo pest oreščkov in semen ter zeleni čaj, svežo kokosovo vodo in čisto zelenjavno juho. 


3.dan:
Tretji dan je posvečen ovsu, ki je med najbolj zdravimi zrni na Zemlji. Je brez glutena ter je odličen vir vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov. Študije kažejo, da imata oves in ovsena kaša ogromno koristi za zdravje. Te vključujejo izgubo telesne teže, zniževanje ravni sladkorja v krvi in zmanjšano tveganje za razvoj bolezni srca. Iz ovsa lahko pripravimo kašo na različne načine.


4.dan:
Četrti dan naša prehrana vsebuje amarant, ki je bogat z železom, kalcijem, beljakovinami, manganom in vlakninami. Pravimo mu tudi »žito za moč«. Pripravimo ga lahko v kombinaciji z zelenjavo (kot solato), amarantove polpete in številne druge jedi – preverite recepte in izberite tiste, ki so vam najbolj všeč.


5.dan:
5.dan je čas za beljakovine, ki bodo naše telo poživile in mu dale več energije. Beljakovine so pomembna sestavina vsake telesne celice. Naše telo jih uporablja za izdelavo, pa tudi za popravila telesnih tkiv. Uporablja jih za izdelavo encimov, hormonov in drugih telesnih kemikalij, poleg tega pa so gradbena enota kosti, mišic, kože, hrustanca in krvi. Ta dan lahko zaužijemo veliko jajc na različne načine, odlična izbira je tudi piščanec, kombiniran s sezamom, če pa nimamo idej za pripravo zdravega obroka, se lahko poslužimo proteinskega praška.


 

Podobni članki

5-dnevna jabolčna dieta

5-dnevna jabolčna dieta

5-dnevna jabolčna dieta pomaga odpraviti leno črevo in je odlična rešitev, kadar moramo v manj kot t.."

5-dnevna bikini dieta

5-dnevna bikini dieta

Rezervirali smo dopust in kupili kopalke, a ne upamo jih nositi. Še imamo nekaj časa, da do dopusta .."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani