Članki in enciklopedije

LCHF piščanec na indijski način

LCHF piščanec na indijski način

LCHF piščanec na indijski način

LCHF piščanec na indijski način je še ena izmed okusnih piščančjih jedi v sklopu LCHF receptov. Oglejte si recept za pripravo LCHF piščanca na indijski način.

Opis

LCHF piščanec na indijski način


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 5 % (7 g)
Vlaknine: 3 g
Maščobe: 79 % (52 g)
Beljakovine: 16 % (24 g)
Kcal: 592


Sestavine:

  • 1,8 kg piščančjih stegen brez kosti,
  • ¾ skodelice sladke smetane,
  • 1 paradižnik,
  • 1 rumena čebula,
  • 2 žlici svežega ingverja,
  • 2 stroka česna,
  • 1 žlica paradižnikove mezge,
  • ½ žlice koriandra,
  • ½ žlice čilija v prahu,
  • 1 žlička soli,
  • 80 g masla.


Za pečeno cvetačo (priloga):

  • 1 kg cvetače,
  • ½ žličke kurkume,
  • ½ žlice semen koriandra,
  • ½ čajne žličke soli,
  • ¼ čajne žličke mletega črnega popra,
  • 50 g masla.

 

Priprava:

  1. Piščančja stegna razrežemo na kose v velikosti grižljaja. 
  2. V multipraktik damo smetano, paradižnik, čebulo, ingver, sesekljan česen in paradižnikovo mezgo ter vse sestavine dobro premešamo.
  3. V pripravljeni masi mariniramo piščanca najmanj 20 minut (če je le mogoče, ga mariniramo v hladilniku).
  4. Večjo ponev postavimo na štedilnik, temperatura naj bo srednje visoka. Dodamo tretjino masla, na katerem na hitro popečemo kose piščanca, ki morajo postati zlato rjave barve. Nato dodamo še preostanek masla in solimo po okusu.
  5. Za pripravo pečene cvetače pečico predhodno segrejemo na 200°C. Cvetačo razrežemo na manjše kose, ki jih porazdelimo po pekaču, posujemo pa jih z maslom in začimbami. 
  6. V pečici pečemo 15 minut.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov