Članki in enciklopedije

4-dnevna dieta za več energije

4-dnevna dieta za več energije

4-dnevna dieta za več energije

4-dnevna dieta za več energije je hiter in enostaven način čiščenja telesa, v katerem so se nabrali škodljivi toksini. Oglejte si jedilnik.

Opis

4-dnevna dieta za več energije


4-dnevna dieta za več energije je hiter in enostaven način čiščenja telesa, v katerem so se nabrali škodljivi toksini. Še posebej učinkovita je, če uporabljamo ekološke izdelke – samo naravno, sveže sadje in zelenjava vsebujeta snovi, ki našemu telesu pomagajo pri razstrupljanju.


Dieti je enostavno in zabavno slediti, ob koncu pa bomo imeli več energije za opravljanje vsakodnevnih aktivnosti. Po 4 dneh se preprosto vrnemo k običajnim, seveda čim bolj zdravim prehranjevalnim navadam. Ker pa gre za nizkokalorično dieto, je ni priporočljivo ponoviti več kot enkrat v roku 4 mesecev. Pijemo lahko vodo in zeleni čaj.


1. dan – čiščenje
Na ta dan nas čaka post. To ne pomeni, da se moramo odreči čisto vsemu, temveč lahko uživamo sadne in zelenjavne sokove. Izbiramo lahko med praktično vsemi vrstami sadja in zelenjave, kar pomeni, da lahko izberemo svoje najljubše kombinacije. Združimo lahko korenje in sok jabolka ali paradižnika, odlična kombinacija pa sta tudi zelena in sok špinače. Naravni sokovi spodbujajo prebavo, pospešujejo metabolizem in očistijo čisto vse prebavne organe. Edina omejitev, ki jo pri tem moramo upoštevati, je količina zaužitih sokov – do 1,5 litra oziroma 6 – 7 skodelic.


2. dan – oskrba telesa s hranili
Po uživanju sadnih in zelenjavnih sokov je to dan, ko se premaknemo na naslednji korak čiščenja telesa, vključno z vsemi notranjimi organi. Za ta dan potrebujemo 1 kg skute in 1,5 kg navadnega jogurta ali kefirja. Vsako izmed živil razdelimo na 5 enakih obrokov in zaužijemo vsake 2,5 -3 ure. Pol ure pred in 1 uro po obroku zaužijemo kozarec vode ali zelenega čaja.


3. dan – pomlajevalni dan
3. dan se na meniju znajde zelenjavna solata z olivnim oljem in limoninim sokom. Zelenjava vsebuje veliko vlaknin, olivno olje pa zdrave maščobe. Kombinacija kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin in maščob nas bo napolnila z energijo, nahranila vse telesne celice in umirila želodec.


4. dan – razstrupljanje
4-dnevno dieto zaključimo tako, kot smo jo začeli, torej z uživanjem izključno sadnih in zelenjavnih sokov. Še en dan posta s sokovi bo iz prebavnega sistema odplaknil preostale toksine.
Če natančno sledimo navodilom, se bomo po končani dieti počutili nekaj let mlajši.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.