Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

Aktivni krom je zelo pomemben mineral!

Aktivni krom je zelo pomemben mineral!

Ali ste vedeli, da je krom fantastičen mineral za sladkorno bolezen, holesterol in zdravo srce? Preverite v tem krasnem članku, zakaj je temu tako.

Krom je mineral, ki ga naše telo potrebuje v zelo majhnih količinah. V kombinaciji s pikolinsko kislino se imenuje kromov pikolinat in se prodaja kot prehransko dopolnilo.


Pomanjkanje kroma je posledica slabe prehrane, soočanja s stresom in staranja.

 

Sladkorna bolezen

Krom ima pomembno vlogo pri presnovi maščob in ogljikovih hidratov. Dokazano zmanjšuje glukozno intoleranco in odpornost na inzulin, zato ima pozitiven vpliv na diabetike.

 

Holesterol

Povišan holesterol je presežek maščob v krvi, ki se lahko nabirajo na stenah arterij in sčasoma povzročijo bolezni srca, srčni infarkt ali možgansko kap. Kromov pikolinat pomaga znižati raven holesterola v krvi in raven trigliceridov. Absorbira se bolje kot druge oblike kroma.

 

Srce

Kromov pikolinat ima pozitivne učinke na delovanje srca. Raziskovalci so v določeni študiji preiskovali učinek kromovega pikolinata na bolezni srca, vključno s povišanim krvnim tlakom in nenormalno vaskularno funkcijo. Rezultati so pokazali, da dodatek nima izrazitega vpliva na krvni tlak, spodbuja pa sprostitev krvnih žil in izboljša prekrvavitev, s čimer zmanjšuje nevarnost za srčni napad.

 

Previdnost

Kot pri vsakem prehranskem dopolnilu je tudi pri uživanju kroma potrebna previdnost. Krom je kot prehranski dodatek varen, če se uporablja manj kot 6 mesecev. Pretirana uporaba lahko povzroči glavobole, slabosti, vrtoglavice,  motnje presoje in izgubo koordinacije. Resnejši neželeni učinki vključujejo okvaro jeter in ledvic. Pred uporabo prehranskega dopolnila se pogovorite z osebnim zdravnikom.

 

Podobni članki

5 znakov, ki nakazujejo na srčni napad!

5 znakov, ki nakazujejo na srčni napad!

Naše telo ves čas oddaja različne signale, bodisi ko nam kruli v želodcu, bolečine ob udarcih, .. ka.."

Grenivka

Grenivka

Grenivka je bogat vir vitamina C, spodbuja delovanje imunskega sistema in ščiti celice pred oksidati.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani